Grembergen Schapen Vlassenbroek c guido clarysse

Wandelen in waterrijk Dendermonde

Vlassenbroek, de Sint-Onolfspolder, Buggenhout bos, ... Vlakbij Dendermonde zijn tal van eersteklas wandelingen uitgestippeld die je moet gezien hebben! Zag jij onze ecologische grasmachines oftewel schapen hier al aan het werk?

Foto © Guido Clarysse

Vlassenbroek Sigmawerken c RLSD

Wandelen op de Scheldedijken in Vlassenbroek

Het walhalla voor Dendermondse wandelaars krijgt langzaamaan vorm in Vlassenbroek, dat binnenin een grote meander van de Schelde ten oosten van Dendermonde is gelegen. Op dit moment wordt hard gewerkt om het enorme natuurgebied af te werken. Hier draait het Sigmaplan op volle toeren. Je kan de bouwmachines aanschouwen vanop de dijken, die momenteel de enige wandelpaden vormen in het gebied. Vanop de hoge dijken kan je de buitendijkse schorren mooi overschouwen. Weldra breiden de ontspanningsmogelijkheden in het gebied uit en zal je de gevarieerde riviernatuur ook van dichterbij kunnen bekijken om te zien hoe de Scheldenatuur zich hier herstelt.

Foto © Regionaal Landschap Schelde-Durme

Meer over het Sigmaplan
Romantic couple on bridge Dendermonde c Toerisme Vlaanderen

Wandelnetwerk met handige knooppunten

Rond Dendermonde vind je maar liefst 257 km aan bewegwijzerde wandelknooppunten die het wandelnetwerk In het Land van Stille Waters vormen. Je kan de aankopen bij Toerisme Dendermonde of online bestellen om makkelijk zelf je wandeling uit te stippelen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Foto © Toerisme Vlaanderen

Meer info
Militair erfgoed Dendermonde Jazzclub Honkey Tonk c IOED Schelde Durme

Dendermonde Vestingstad

Ontdek het militaire verleden van Dendermonde en stap langs de vele overblijfselen van de vestingstad. Tijdens een traject van drie kilometer in de binnenstad word je al meteen ondergedompeld in de overblijfselen van verschillende bouwsels die de bewoners van de Scheldevallei moesten beschermen tegen invallers.

Foto © IOED Schelde-Durme: Jazzclub Honkey Tonk huist in een van de bunkers van de oude vesting van Dendermonde

Meer info
Buggenhoutbos Boskapel David Samyn c Toerisme Oost Vlaanderen

Buggenhoutbos

Op een tiental kilometer van Dendermonde is ook Buggenhoutbos een welgekende wandelbestemming. Kom genieten van de rust en laat je overweldigen door de majestueuze wintereiken die hier de sfeer bepalen. Verschillende wandelroutes starten aan de 500 jaar oude boskapel. Tijdens je wandeling kan je hier ook steeds terugvallen op de wandelknooppunten van het wandelnetwerk Brabantse Kouters.

Foto David Samyn © Toerisme Oost-Vlaanderen
Bekijk wandeling

Meer weten over
waterrijk Dendermonde